Antalya Aquarium

The main design decisions of Antalya Aquarium project are determined with desire of vanishing in silhouette and creating harmony with topography. Pulling back of the ground floor, a shaded public area is created to beware from sun and profit from wind.  This shaded public area is the point of approach, gather and diffusion of the aquarium project. Also the shell of this area determines the information and fast-food areas, amphitheater and box office with its curves and waves.

The ramp in this public area, reaches the public exhibition site with the entrance of aquarium and snow world. The travel path starts with aquarium information and sea fish. The path continues with cave fish, world rivers, jellyfish, Turkey fish, predatory fish, sharks, the main 5 million liters tank and finals with 131 m tunnel. The each stop in this path is designed with its own character.

Public

Public

Location

Antalya, Turkey

Project Year

2010

Construction Period

2011-2012

Site Area

30.000 sqm

Build Area

12.000 sqm

Client

Antalya Aquarium Company

Status

Built